Nieuws uit de praktijk – Huisartsenpraktijk Molenhoek – Molenhoek
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Molenhoek
Prinsenweg 6 6584 AZ
Molenhoek

Nieuws uit de praktijk

25 maart 2024.
Er is een toename van het aantal meldingen van mazelen, ook in Limburg en Brabant. Het belangrijkste wat u kunt doen is u laten vaccineren tegen mazelen. Vanaf 1975 zit dit in het Rijksvaccinatieprogramma. Zie verder o.a. op Thuisarts.nl.
Als u denkt dat u, of uw kind mazelen zou kunnen hebben: kom niet naar de praktijk maar overleg met een doktersassistente.

25-03-2024
Moniek Leenders is nog steeds afwezig wegens ziekte. Vivian van Hooren is gedeeltelijk aan het werk. Yvonne Sterken is sinds september een waardevol lid van ons team

01-03-2024
Coen van Ojen herstelt langzaam van zijn infectie in de knie, hij heeft gedeeltelijk zijn werkzaamheden weer hervat.

3 september 2023
Tot september 2024 loopt Vera Heesink bij ons stage. Onder supervisie zal zij spreekuren houden en visites afleggen. Wij wensen haar veel plezier en een leerzame tijd bij ons.

No-show

Het aantal patiënten dat niet op een afspraak verschijnt, is de laatste jaren sterk toegenomen. Het aantal patiënten dat een afspraak op het spreekuur van de huisarts of praktijkondersteuner wil maken neemt ook nog steeds toe. Het is daarom erg vervelend als iemand niet op een afspraak verschijnt. Op tijd de afspraak afzeggen als u niet kunt komen betekent dat er op dat moment iemand anders geholpen kan worden. Hierdoor kan ook de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk gehouden worden.

Om dit terug te dringen zullen wij per 1 januari 2017 starten met het in rekening brengen van deze gemiste afspraken bij de betreffende persoon. De zorgverzekeraar vergoedt dit niet! Bent u verhinderd, dan stellen wij het zeer op prijs dat u zich tijdig (minimaal 24 uur van te voren) bij ons afmeldt, zodat de plek die daarmee vrijkomt door iemand anders kan worden ingevuld.

Indien er geen sprake is van een tijdige afmelding, brengen wij de volgende bedragen in rekening:
Enkele afspraak: 10 euro
Dubbele afspraak: 20 euro (hieronder vallen ook alle consulten bij de praktijkondersteuners).

Wij hopen op uw begrip en medewerking.